Українцям прийшли космічні платіжки: “двох зарплат буде мало”



Українцям почали підсовувати неправильні квитанції, які змусили багатьох нервувати, але українцям пояснили, що треба робити при отриманні такої платіжки

- джерело.

НАК «Нафтогаз України» повідомляє, що облгази і газсбити групи РГК, які належать Дмитру Фірташу надають споживачам недостовірні платіжки за газ.

Про це передає прес-служба НАК.

Повідомляється, в більшості побутових споживачів України прийшли від своїх постачальників газу (газсбитов) платіжки з донарахуваннями і попередженням про донарахування за три попередні роки з великими сумами.

Газсбити пояснюють це “приведенням обсягу газу до еталонних умов вимірювання”, нібито на вимогу «Нафтогазу», передає НАК.

«Наголошуємо, що« Нафтогаз »жодним чином не причетний до вирішення газсбитів вимагати зі споживачів додаткові суми і засуджує такі дії. Відповідні витрати компенсуються родинним структурам газсбитів – облгазам через механізм виробничо-технологічних втрат»», – йдеться в повідомленні.

Як відзначають в «Нафтогазі», донарахування приведуть до того, що оплата буде подвійний, а обсяг газу – колишнім і, до того ж, подібні ситуації створюють віртуальні борги, які в майбутньому будуть перешкоджати переходу споживачів до інших постачальників газу.

Нацкомісія з тарифами вже відреагувала на порушення і заборонила такі донарахування.

Також раніше повідомлялося, що частини українців роздадуть по кілька тисяч гривень у зв’язку з масовим перерахунком субсидій.

«Якщо у сім’ї доходи зростали паралельно з середньою зарплатою по країні, то з травня розмір субсидії буде перерахований з урахуванням середньомісячного доходу в 9341 грн. При цьому розмір обов’язкового платежу може складати 1227,5 грн. І якщо влітку зазначеної суми буде вистачати на оплату комунальних послуг в межах нормативів споживання, субсидію зовсім не дадуть», – йдеться в повідомленні.

Більш того, уточнюється, що деяким українцям доведеться звернутися з документами в органи соціального захисту.

«Чинним субсидиантам, які не матимуть заборгованості за комуналку, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Її з травня будуть видавати готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку або через «Укрпошту», всім, хто ще не на пенсії, – через Ощадбанк», – підкреслюється в повідомленні.


Читайте також:


Залишити коментар: