Українцям приходять платіжки за невикористаний газ: що робити



Жителям України стали приходити платіжки за газ, цифри в яких значно завищені. Облгази пишуть в платіжках більшу кількість використаних кубів, а це може стати причиною підвищення абонплати. Про це пише OBOZREVATEL.

- джерело.

У консультаційний центр ” Газправди ” стали приходити регулярні скарги від користувачів про те, що в платіжках не враховую передані користувачами дані і вважають за нормативом. В облгазів стверджують, що вважають таким чином оплату тільки в тому випадку, якщо не отримали свідчення до 6 числа кожного місяця.

Є припущення, що така система використовується для того, що штучно збільшити абонплату. Чим більше споживаних кубів газу, тим вище може бути оплата за транспортування. Гроші за використаний кубометри отримує газсбит, а ось облгази мають дохід тільки з абонплати.

Якщо ви отримали невірні цифри в платіжках, необхідно:

Зверніться в облгаз, повторно передайте показання (іноді просять надіслати фотографію лічильника).
Якщо суми в платіжках просто не перелічити, напишіть письмове звернення, вимагайте, щоб до вас додому прийшли і перевірили показання лічильників.
Якщо облгаз все одно відмовляється проводити перерахунок, необхідно написати скаргу в Нацкомісію з питань електроенергії і комунальних послуг (НКРЕКУ).
В ліцензії, яку облгаз отримує від НКРЕКУ, вказані умови роботи. Згідно цих умов, облгази не можуть підвищувати обсяг споживаного газу. Таким чином, якщо порушення підтвердяться, підприємство буде зобов’язане заплатити штраф.


Читайте також:


Залишити коментар: