Українців розводять від імені “Нового каналу”: шахраї просять інтимні фото і виманюють дані



Українців розводять від імені “Нового каналу”: шахраї просять інтимні фото і виманюють дані

- джерело.

В Україні нерідко шахраї у своїх злочинних схемах прикриваються “брендами” відомих компаній та організацій, щоб швидше та легше втиратися в довіру до своїх жертв. Тепер аферисти атакували й “Новий канал”, від імені якого зловмисники виманювали у користувачів соцмереж дані та фото інтимного характеру.

Що цього разу вигадали шахраї та як їх вдалося вивести на чисту воду – читайте в матеріалі нижче.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Аферисти почали у мережах запрошувати українців на неіснуючі проби нібито для проекту “Нового каналу”.

Так, якась Аліна, яка називалася кастинг-менеджером каналу, виманювала у бажаючих долучитися до “шоу” інтимні фото, особисту інформацію, при цьому, до слова, нецензурно спілкуючись.

Як відбувалося таке спілкування у чаті, в ході якого громадяни й запідозрили обман, оприлюднено на скрінах:

Що кажуть у Новому каналі
У Новому каналі поінформували, що провели внутрішнє розслідування, після якого переконалися, що ця дівчина не має жодного стосунку до будь-яких їх проектів.

“Ми перевірили інформацію по групах кастингів і знайшли коментарі про менеджера Аліну, яка нібито підбирає учасників для проектів Нового каналу. Насправді це аферистка”, – розповів керівник відділу кастингу StarLightMedia Дмитро Оніщенко.

Він додав, що деякі користувачі в групах пишуть, що Аліна просила скинути їм інтимні фото та представлялася не лише менеджером Нового каналу, а й адміністратором чату з кастингом у Telegram.

“Новому каналу прикро, що хтось, користуючись його іменем, вводить в оману телеглядачів. Будьте пильними та обережними!” – додали у менеджменті.

Як перевірити, чи ви справді спілкуєтеся з кастинг-менеджером
Щоб зрозуміти, спілкуєтеся ви зі справжнім кастинг-менеджером чи аферистом, Оніщенко радить звертати увагу на кілька моментів:

Реальний кастинг-менеджер завжди писатиме зі своєї справжньої сторінки. Та не пропонуватиме перейти за посиланням на його сторінку в інших соцмережах. Єдине посилання, яке може надіслати кастинг-менеджер, – на заповнення анкети з інформацією, необхідною проекту.
Кастинг-менеджер повинен чітко відповідати на конкретні запитання щодо проекту: коли стартують зйомки, скільки днів триватимуть, скільки епізодів знімається. Якщо це реальний проект, кастинг-менеджер володіє всією інформацією та може надати його опис. Тому ставте якомога більше запитань – якщо співрозмовник не може на них відповісти, велика ймовірність, що він не має жодного стосунку до каналу.
Перевіряйте інформацію, яку вам надають при розмові. Наприклад, якщо кажуть, що проект, на який вас запрошують, купили в іншого каналу – це легко перевірити в інтернет-пошуковику.
Усю актуальну інформацію щодо кастингів Нового каналу та відповіді на запитання щодо проектів ви можете отримати на офіційній сторінці кастингів у Facebook чи на сайті.


Читайте також:


Залишити коментар: