Українці вимагають від Зеленського скасувати ЗНО: “Діти просто перестають…”



На сайті президента України з’явилася електронна петиція про те, щоб скасувати ЗНО для українців. Про це повідомляється на сайті президента. Петицію опублікували 11 вересня, ініціатором якої є Снигур Тарас.

- джерело.

Автор просить президента України Володимира Зеленського скасувати ЗНО, оскільки тестування шкодить здоров’ю та психіці школярів.

“ЗНО шкодить здоров’ю та психіці школярів та студентів. Діти перестають займатися спортом та іншою позакласною діяльністю, бо вони знають, якщо не здадуть іспит, вони – ніхто. Жорстоко, але саме це лунає звідусіль”, – йдеться у зверненні.

Ініціатор петиції переконує новий уряд, що через хвилювання, учні не можуть показати справжні знання, здобуті за роки тяжкої розумової праці.

Студентам коледжів, технікумів, ПТУ вистачає навантаження професійними предметами. Ви хочете країну спеціалістів своєї справи, а самі навантажуєте шкільними предметами, які навряд чи знадобляться їм, на такому рівні, в майбутньому.

“Якщо зовнішнє незалежне оцінювання обов’язкове, нехай його також здають держслужбовці, депутати ВР України (у яких є вища освіта) та інші, у кого нема сертифіката про здачу ЗНО. Це буде справедливо, вони ж такі самі громадяни України”, – пропонує автор петиції.
Слід зазначити, що для того, щоб цю петицію розглянув президент вона повинна набрати 25 тисяч голосів. На даний момент проголосували лише 110 осіб. Але попереду ще 83 дні для того, щоб підписати петицію.


Читайте також:


Залишити коментар: