Українці просять захистити вчителів від булінгу



Українські вчителі потребують нового рівня захисту своєї репутації

Пише - джерело.

Українці звернулися до глави держави Володимира Зеленського з вимогою вжити невідкладних заходів, а також визначити на законодавчому рівні дії щодо посилення захисту вчителів.

Справа в тому, що у багатьох постійно на слуху, що в школах присутнє цькування серед однокласників та інших учнів. Але є і загроза, яка заважає викладачам працювати та здійснювати свої головні завдання.

Школа, фото: unian

Про це стало відомо завдяки зверненню громадянки Людмили Тараненко на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

У Президента України просять захистити вчителів від погроз, образ, переслідування, фізичного насильства. Також потрібно встановити додаткові гарантії поваги до особистості, честі і гідності вчителя, вченого, викладача, справедливого і шанобливого ставлення до них з боку учасників освітнього процесу та інших осіб.

“На жаль, почастішали випадки знущання саме над вчителями, зокрема з боку батьків. Батьки забувають, що виховання їхніх дітей не тільки на плечах педагогів, першими і основними людьми в житті, які повинні докласти зусиль до навчання, виховання, розвитку дитини, подати правильний приклад, повинні бути саме батько з матір’ю.

Необхідно залучати батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виховання сина (доньки), але надати таке право потрібно навчальному закладу, де знаходиться дитина. Після 3 штрафних санкцій надати адміністрації навчального закладу дозвіл зобов’язати батьків змінити форму навчання для своєї дитини, або інший навчальний заклад.

Тоді не буде побитих і покалічених пам’яток історії та культури, а всі діти зможуть отримувати якісну освіту. За поширення інформації, що ганьбить честь, гідність і ділову репутацію вчителя ввести кримінальну відповідальність.”, – пише Людмила Тараненко.

Петиція Людмили Тараненко, скріншот:

Петиція Людмили Тараненко, скріншот:

До слова, для офіційної відповіді від глави держави петиція повинна зібрати мінімум 25 тисяч підписів.


Читайте також:


Залишити коментар: