Українських заробітчан у Польщі поселили на обсервацію без їжі та разом з хворими на коронавірус



Вісімнадцятьох українців посередник кинув напризволяще у польському Халкові.

- джерело.

Як повідомляє tvn24.pl, спочатку посередник з працевлаштування привіз заробітчан до місця обсервації, де перебували особи з підтвердженим діагнозом Covid-19. Про це пише Радіо трек.

Всі мешкали там під одним дахом. Пізніше їх все ж привезли до будинку у Халкові.

Коли десятьом особам стало погано, до осередку обсервації прибули волонтери, представники місцевої влади і медики. Після огляду недужих, їх повернули на місце обсервації, адже ушпиталення вони не потребували.

Спроби зв’язатися з посередником, який і мав опікуватися заробітчанами, виявилися безрезультатними. Хоча на місці обсервації він все ж з’являвся – привіз п’ять буханців хліба, макарони, крупу і соду – для полоскання горла.

Місцеві жителі кажуть, що не знали про проживання неподалік їхнього села українців: “Шкода людей. Це бездушно. Наші земляки також виїжджали на роботу за кордон, до них слід ставитися по-людськи”, – каже одна з мешканок Халкова.

Опікуватися українцями взялися неприбуткові організації, кажуть пандемія висвітлила вади системи посередництва з працевлаштування у Польщі.

Місцева влада звернулася до поліції та прикордонних служб аби ті вивчили законність діяльності посередника, що кинув напризволяще українців.


Читайте також:


Залишити коментар: