Українські військові кораблі приведені в повну боєготовність, що відбувається



Весь військовий флот України виведений в море. Усі кораблі і катери Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність. Про це повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

- джерело.

За словами Петра Цигикала, голови Державної прикордонної служби України, з 1 грудня введено в штат управління Морської охорони. До цього морські прикордонні загони входи в склад сухопутних регіональних управлінь.

«Щоб об’єднати зусилля, ми створили морське регіональне управління», – зазначив голова прикордонного відомства.

Цигикал наголосив, що українські прикордонники здійснюють супроводження суден в акваторії Азовського моря. Також вони попереджають рибалок і капітанів інших суден, що проходять Керченську протоку, про те, що стосовно них можуть бути застосовані певні режимні заходи з боку Росії.

«Усі кораблі і катери Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність. Практично весь плавсклад знаходиться сьогодні в морі», – підкреслив голова Держприкордонслужби.

Варто нагадати, що раніше у Держприкордонслужбі розповіли про особливості дії заборони на в’їздв Україну для росіян.

З початку дії воєнного стану в Україні діє заборона на в’їзд для росіян чоловічої статі у віці 16-60 років. За час дії обмеження в країну не потрапили понад 600 росіян. Про це розповів глава Державної прикордонної служби Петро Цигікал.

За його словами, на кордоні завертають тих, хто не може пояснити мету приїзду або порушив умови перебування в Україні.

«Люди, яких ми не пропускаємо – це, як правило, люди, які не можуть пояснити мету свого приїзду. Або люди, за якими вже є заборони – можливо, відвідували Крим раніше. Або люди, які прострочили терміни перебування на території України», – розповів Цигікал.

Він також підтвердив, що іноді в Україну не пропускають і росіянок.

«Жінка теж може бути завербована, може нести якусь загрозу, є і терористки. Якщо вона не може пояснити мету приїзду – теж не пропускаємо. Як правило, такі випадки поодинокі, але вони були», – зазначив глава прикордонної служби.


Читайте також:


Залишити коментар: