Українські десантники “захопили” італійських і американських військових



Уранці 21 вересня 13 батальйону 95 десантно-штурмової бригади ЗС України вдалося захопити американський польовий штаб батальйону 173 бригади та групу італійських спецпризначенців. Подія відбулася у рамках бойових міжнародних навчань Saber Junction, що тривають на тренувальних базах США у Німеччині.

- джерело.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Як розповів командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко, противник не очікував появи українців у своєму розташуванні, відтак серйозний опір не чинив.

“Наші десантники захопили засоби зв’язку, штабні документи та зброю. Умовні втрати противника склали 32 особи та дві одиниці техніки, а умовні втрати українців – 2 людини”, – підкреслили у Штабі.

Противник українців не очікував їхньої появи у своєму розташуванні, відтак серйозного опору не чинив

Водночас українські військові додали, що український підрозділ діє у складі сил OpFor.

“Американські розвідники зараз намагаються “помститися” за своїх. Але їм поки що не щастить… А тим часом події набувають активнішого розвитку…” – додали українські військові.

Умовні втрати противника склали 32 особи та дві одиниці техніки, а умовні втрати українців – 2 людини.

Нагадаємо, у жовтні стартують наймасштабніші військово-повітряні навчання в історії України “Чисте небо”, в яких візьмуть участь представники ВПС США, а також військові з Бельгії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії та Великобританії.

Що таке Saber Junction 2018? Це військові навчання, що з 4 вересня по 1 жовтня тривають на тренувальних базах США Графенвер і Гоенфельс у Німеччині. Участь у заході беруть близько 5,5 тисяч учасників із 20 країн, що є союзниками або партнерами США. Учасники – Албанія, Вірменія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Чехія, Франція, Грузія, Греція, Італія, Косово, Латвія, Литва, Молдова, Чорногорія, Республіка Північна Македонія, Румунія, Туреччина, Україна та Великобританія. Також у навчаннях братимуть участь Повітряні сили США та Повітряна нацгвардія США.


Читайте також:


Залишити коментар: