Україна відновлює регулярні авіарейси: куди можна полетіти



Регулярні польоти поновлюються з внутрішніх напрямків

- джерело.

Україна частково зняла карантинні обмеження на регулярні авіаперельоти. З 5 червня виконуються внутрішні рейси, запуск міжнародних очікується після 15 числа. При цьому ряд країн точно залишиться закритим для українців через ситуацію з коронавірусом.

РБК-Україна стежить за тим, як відновлюються повітряні перевезення.

Географія внутрішніх польотів

Після запуску внутрішнього авіасполучення минулого тижня напрямками Київ-Одеса та Київ-Дніпро українські авіакомпанії не поспішають окремо оголошувати нові рейси.

Втім, у системі бронювання МАУ з 12 червня доступні квитки на рейси Київ-Дніпро вартістю від 800 гривень, Київ-Одеса від 1 119 гривень, Київ-Харків від 800 гривень, Київ-Львів від 1 293 гривень. При цьому в останньому про ослаблення карантину поки що не йдеться.

Також відкрито продаж квитків на європейські напрямки, наприклад Афіни і Берлін, попри те, що до наступного місяця кордону ЄС будуть закритими для туристів з України.

В системі бронювання Wind Rose з 16 червня доступні квитки з Києва до Львова, Одеси та інших міст.

Грузія, Кіпр, Азербайджан і Болгарія

Міністерство закордонних справ активно обговорює питання авіасполучення з іншими країнами, а про відновлення рейсів до Грузії, Кіпр, Азербайджан і Болгарію можуть оголосити вже найближчим часом. При цьому не виключено, що українців там зобов’яжуть проходити додаткові тести на коронавірус та дотримуватися самоізоляції.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що Грузія готується приймати туристів вже з 1 липня.

Греція відкриється з 1 липня

Україна і Греція домовилися запустити авіасполучення вже з 1 липня. Але польоти відновляться лише за умови стабільної епідеміологічної ситуації в країнах. Таким чином, попри те, що деякі авіакомпанії пропонують квитки в грецькому напрямку з 16 червня, рейси будуть виконуватися не раніше наступного місяця.

Євросоюз взяв паузу до кінця червня

За підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн Євросоюзу, прийнято рішення продовжити заборону на в’їзд іноземців до кінця місяця. Обмеження також поширюються і на громадян України.

Очікується, що найближчими днями Єврокомісія оприлюднить правила і принципи пропуску негромадян ЄС, в тому числі українців. Виходячи з базових принципів, туристи точно не зможуть відвідати країни Європейського союзу до 1 липня.

Міжнародні рейси

Київський аеропорт імені Сікорського анонсував міжнародні пасажирські перевезення з 16 червня. Планується відновлення рейсів лоукостера WizzAir із Києва в ряд європейських міст – Берлін, Варшава, Будапешт, Копенгаген, Лісабон і т. д. Однак, швидше за все, дати будуть перенесені на липень.

Лоукостер Ryanair заявив про плани відновити польоти до України у перших числах липня. Поки оголошено рейси з Києва, Одеси та Львова до Рима, Болоньї, Мілану і Катаньї.

Про запуск рейсів до України вже оголосила Туреччина. Авіакомпанія Turkish Airlines відкрила продаж квитків на рейси з Києва в Стамбул з 15 червня.

Нові правила для пасажирів

Через карантинні обмеження певні правила поширюються і на пасажирів. До терміналів аеропортів не будуть допускати проводжаючих. Пасажири зобов’язані носити респіратор, або захисну маску протягом всієї поїздки, у тому числі під час перебування в зонах обслуговування.

Пасажир повинен мати при собі достатню кількість масок на весь час подорожі (до виходу з аеропорту прибуття). Рекомендується також мати одноразові рукавички. Людей без засобів захисту не допустять до реєстрації та можуть відмовити у польоті. Виняток – пасажири до 6 років або з медичними протипоказаннями.

Перед вильотом проводиться температурний скринінг, пасажирів з підвищеною температурою та іншими симптомами відправлять до медиків. Примітно, що деякі авіакомпанії можуть безкоштовно перебронювати квитки при наявності довідки про захворювання.

На стійках реєстрації в аеропорту необхідно дотримуватися дистанції 1,5-2 метри, як і при виході на посадку. Реєстрацію рекомендують робити в онлайн-режимі.


Читайте також:


Залишити коментар: