Україна увійшла до топ-5 країн за зростанням ринку фрілансерів



Кількість українців, що працюють на аутсорсингу, зросла на 30%, а їх доходи – на 36%

- джерело.

Україна за підсумками другого кварталу посіла п’яте місце в рейтингу країн по зростанню ринку фрілансу, свідчить доповідь американської фінансової компанії Payoneer.

Рейтинг заснований на даних 300 000 фрілансерів і працюючих на аутсорсингу фахівців, які користуються послугами компанії.

Топ-10 виглядає так:

1. США (зростання – 78%);

2. Великобританія (59%);

3. Бразилія (48%);

4. Пакистан (47%);

5. Україна (36%);

6. Філіппіни (35%);

7. Індія (29%);

8. Бангладеш (27%);

9. Росія (20%);

10. Сербія (19%).

За даними Payoneer, кількість українців, які працюють на аутсорсингу, в порівнянні з другим кварталом минулого року зросла на 30%.

Індекс Global Gig Economy від платіжної платформи Payoneer свідчить, що доходи українських фрілансерів виросли на 36%.

Як пише Forbes із посиланням на представника Payoneer, зростанню фрілансу в Україні сприяє “особливий режим оподаткування для IT-аутсорсу і продуктових компаній, який позбавляє їх ПДВ, а також допомагає наймати фрілансерів без прибуткового податку в якості субпідрядників”. Цьому також сприяє спрощення контролю обміну валют для такого роду компаній.

“На деяких ринках, таких як Україна та Індія, деякі фрілансери підходять до сфери з позиції підприємця, віддаючи свої проекти на фактичне виконання дешевим підрядникам в інших країнах”, – зазначає видання.

На більш зрілих ринках – США і Великобританія – компанії, коли співпрацюють з фрілансерами, хочуть знизити свої ризики, саме тому фріланс продовжує зростати дуже швидкими темпами, сказав виданню Еял Молдаван, генеральний менеджер Payoneer.


Читайте також:


Залишити коментар: