Україна стримала Роналду і зіграла внічию у Португалії



Збірна України з нічиєї стартувала у відборі на Євро-2020.

- джерело.

Збірна України з нічиєї проти чинних чемпіонів Європи Португалії стартувала у кваліфікації до Євро-2020.

Шевченко здивував вибором центрального захисника Матвієнка, але гра показала, що вибір був виправданий. Матвієнко, як і вся оборона, зіграли наднадійно біля своїх воріт при тому, що Португалія весь матч у високому темпі атакувала, давила, але наші обранці не здригнулися.

Перший момент біля воріт Андрія П’ятова трапився лише на екваторі тайму. Пепе виграв підбір біля лінії штрафного гостей і пробив у дотик – П’ятов виручив свою команду, перевівши ігровий снаряд на кутовий. Після розіграшу кутового Португалія відправила м’яч у ворота, але арбітр Тюрпен відмінив взяття воріт: Карвалью перебував у положенні поза грою.

За великим рахунком у Португалії за весь перший тайм було три моменти, і всі вони були у Кріштіану Роналду. У першому епізоді Роналду розібрався із Кравцовим і тут же пробив у ближній кут, проте П’ятов встиг витягнути м’яч із ближнього кута.

Через кілька хвилин П’ятов підсковзнувся у власному штрафному і ледь не привіз гол на рівному місці, але встиг піднятися і вибити м’яч раніше, ніж до нього дібрався Роналду.

На завершення тайму був ще момент у Роналду, коли він знову небезпечно пробивав у ближній кут, і знову П’ятов встиг відбити.

На старті другого тайму два моменти мав Андре Сільва, але його “зупинив” П’ятов. В одному з них наш воротар зробив неймовірний сейв, витягнувши м’яч із верхнього кута в ефектному стрибку.

У кінцівці матчу навала Португалії небезпеки не створила. З навісами і проникними передачами у штрафний наші захисники впевнено справлялися.

Більше того, Україна могла і зовсім вирвати перемогу наприкінці зустрічі. За п’ять хвилин до фінального свистка Євген Коноплянка пробив із-за меж штрафного, завдавши першого удару своєї команди у ворота. Руй Патрісіо невпевнено відбив м’яч перед собою, а на добиванні першим виявився Жуніор Мораес, що дебютував за збірну, проте бразильський українець промахнувся із забійної позиції.

Як підсумок – закономірна нічия, яка стала бонусом для команди Шевченка у відборі. У наступному матчі португальці приймуть на своєму полі сербів, а збірна України вирушить до Люксембурга.

Португалія – ​​Україна 0:0

Португалія: Патрісіу – Канселу, Пепе, Діаш, Геррейро – Карвальо, Невеш (Р.Сілва, 63), Моутіньо (Маріу, 87) – Б.Сілва, А.Сілва (Соуза, 73), Роналду.

Україна: П’ятов – Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко – Степаненко – Марлос (Циганков, 66), Малиновський, Зінченко, Коноплянка (Буяльський, 87) – Яремчук (Мораес, 77).

Попередження: Степаненко.


Читайте також:


Залишити коментар: