Україна опинилися на порозі виходу із “зеленого” рівня



Україна опинилися на порозі виходу із “зеленого” рівня

- джерело.

В першій половині вересня, ймовірне запровадження посилених карантинних обмежень

В Україні захворюваність коронавірусом зростає семимильними кроками. Кількість випадків захворюваності на COVID-19 за тиждень знову зросла на чверть. Відтак, вже два дні поспіль не виконувалась умова “зеленого” рівня епідемічної небезпеки – коефіцієнт виявлення випадків інфікування перевищив граничні 4%. Тому, в першій половині вересня, ймовірне запровадження посилених карантинних обмежень. Такий прогноз озвучив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

Добові госпіталізації відновили зростання та пришвидшилися на 15% за тиждень. “Регіоном-антилідером” за рівнем захворюваності залишається Чернівецька область. Кожен із решти 24 регіонів перебуває у зоні підвищеного ризику спалаху.

На противагу ситуації минулого тижня, коли в країні фіксувався невеликий спад як наслідок впливу вихідних святкових днів, цього тижня добові госпіталізації очікувано відновили зростання – відсоток зростання на поточному тижні склав +15%. В той же час, саме пришвидшення сповільнюється (із 17-19% на рівні країни минулими тижнями до 15%).

За словами керівника Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрія Ганиченко, якщо уповільнення зростання продовжиться, країна перейде до рівня плато, значно нижчого за рівень початку 2021 року.

Поточна ситуація все ще залишається контрольованою, однак навантаження на медичну систему продовжує зростати – кожне п’яте “ковідне” реанімаційне ліжко зайняте пацієнтами, на 14% зайняті ліжка “з киснем”.


Читайте також:


Залишити коментар: