«Україна не питатиме дозволу ні в Путіна, ні в Кирила, як молитися» – Порошенко



Президент України рішуче відреагував на заяву РПЦ про «глибоке обурення» у зв’язку рішенням Константинопольського патріархату призначити у Києві двох екзархів (повірених) у межах підготовки до надання автокефалії українській православній церкві.

- джерело.

Свою відповідь на обурення Російської православної церкви Петро Порошенко опублікував у Facebook.

«Якщо ми будемо молитися і боротися – томос і Єдина помісна українська православна церква буде в Україні раніше, ніж будь-хто очікує. Як і у випадку з НАТО, як і у випадку з Європейським союзом, ми не будемо питати дозволу ні у Путіна (президента Росії – ред.), ні у Кирила (очільник РПЦ), як нам молитися, у які храми ходити, куди нам рухатися і як нам жити», – сказав президент.

Нагадаємо, 8 вересня синод РПЦ виступив із заявою, в якій висловив «рішучий протест і глибоке обурення» у зв’язку рішенням Константинопольського патріархату призначити у Києві двох екзархів (повірених).

«Це рішення ухвалене без узгодження з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом і митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм і є грубим нехтуванням церковних канонів», – наголосили в РПЦ та пообіцяли дії у відповідь.

Тоді ж представник РПЦ, митрополит Іларіон заявив, що РПЦ розірве євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом у разі, якщо православна церква України отримає автокефалію.


Читайте також:


Залишити коментар: