Україна найближчим часом перейде у жовту зону карантину



Найближчим часом Кабінет Міністрів ухвалить нововведення, які передбачатимуть перехід усієї території України до жовтої зони епідемічних обмежень.

- джерело.

Про це йшлося під час проведення урядової селекторної наради щодо запобігання поширенню COVID-19.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій — на 1,5 тисячі.

Також за територіальним принципом спостерігаються високі темпи зростання нових випадків у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. У цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%.

Учасники наради обговорили ключові зміни до постанови про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів.

«Нововведення будуть ухвалені найближчим часом», – зазначають у Кабінеті Міністрів.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка МОЗ пропонує, щоб обмеження жовтої та червоної зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади, у яких колектив і відвідувачі мають ковід-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідка про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу.

«Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність», — зазначив міністр.

Як відомо, при переведенні всієї території України з «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки працювати у звичайному режимі зможуть лише заклади освіти, колективи яких провакциновані на рівні щонайменше 80%.


Читайте також:


Залишити коментар: