Україна йде за «жовтим» сценарієм: число хворих на коронавірус може зрости до 400 тисяч



Кількість жертв може зрости до 4 тисяч.

- джерело.

Наразі ситуація з коронавірусом в Україні погіршується. На останньому брифінгу головний санлікар країни Віктор Ляшко сказав, що країна йде по «жовтому» сценарію поширення хвороби.

«Жертвами коронавірусу можуть стати 4 тисячі українців, а загальна кількість випадків зараження може становити близько 400 тисяч», — розповів Ляшко.

Нагадаємо, 22 липня Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але змінив його умови. Окрім обмежень, обов’язкових для всіх регіонів України, з 1 серпня діятимуть додаткові, залежно від того, до якої із зон відноситься та чи інша область.

Регіони з найменшою захворюваністю на COVID-19  будуть у «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням – в «помаранчевій» і «червоній». При зниженні/зростанні захворюваності регіон потраплятиме в буферну «жовту» зону.

Показники для переходу між зонами залишаються незмінними: завантаженість ліжок, кількість тестувань, динаміка росту і коефіцієнт виявлення нових випадків. Однак обчислювати їх буде автоматизоване ПЗ, а самі норми гармонізуються з європейськими.

Минулого місяця епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.


Читайте також:


Залишити коментар: