Україна аналізує перемовини з РФ і формує позицію на наступний раунд – Кулеба



Україна аналізує результати вчорашніх перемовин з Росією і формує позицію на наступний раунд, однак не має наміру виконувати жодних ультиматумів Кремля.
Про це заявив на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пише - джерело.

«Ми зараз аналізуємо те, що відбулося вчора, заявлені позиції. Президент повністю, до найдрібніших деталей, поінформований про розмову, яка відбулась учора. Ми визначимося зі своєю позицією і тоді вже будемо у разі потреби готуватися до нової зустрічі», – сказав Кулеба.

За його словами, українська сторона вважає, що така зустріч має відбутися, тому що Україна вірить у дипломатію і готова до дипломатичного вирішення цього військового конфлікту.

«Але за жодних обставин ми не поїдемо на переговори, якщо РФ на них планує лише оголошувати свої ультиматуми. Переговори – це переговори, і ми будемо розмовляти і шукати рішення. Але виконувати російські ультиматуми і забаганки ми не будемо», – наголосив очільник МЗС.

Як повідомлялося, 28 лютого українська делегація зустрілася з російською на українсько-білоруському кордоні в районі річки Прип’ять. Ключовим питання перемовин було негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, який взяв участь у зустрічі, повідомив, що українська та російська делегації під час переговорів обговорили низку пріоритетних тем і тепер їдуть до своїх столиць, щоб провести консультації щодо подальших рішень. Окрім того, за його словами, сторони обговорили можливість проведення другого раунду переговорів найближчим часом, на яких обговорені теми матимуть конкретну практику розвитку.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи переговори між українською та російською делегаціями, зазначив, що наразі немає такого результату, який би хотілось отримати.


Читайте також:


Залишити коментар: