Учені виявили, коли хворий на коронавірус найбільш заразний



Люди з COVID-19 із високою ймовірністю передадуть вірус упродовж п’яти перших днів після появи симптомів.

- джерело.

Результати дослідження вчених на цю тему оприлюднив The Lancet. Учені наголосили, що перервати ланцюг передачі вірусу спроможна вчасна ізоляція хворих.

Науковці проаналізували 79 глобальних досліджень щодо COVID-19. У них брали участь госпіталізовані пацієнти з вираженими симптомами хвороби та позитивним результатом тесту.

Учені брали зразки з горла тих, хто хворів до 9 днів, і розмножували вірус. Виявилося, що кількість частинок РНК вірусу мало максимальне значення на момент чи впродовж п’яти днів після появи перших симптомів.

Неактивні фрагменти РНК вірусу знаходили в горлі та носі в середньому до 17 днів після появи симптомів. Проте дослідники виявили, що через 9 днів після появи симптомів більшість людей уже не надто заразні.

Учені наголосили, що люди мають ізолюватися, щойно в них з’явилися перші симптоми хвороби, навіть слабкі, не чекаючи на результати тестів. Тому що до того, як ці результати будуть готові, пацієнти проходитимуть найбільш заразну фазу, уточнили вони.

Дослідники наголосили: у своїй роботі вони не розглядали безсимптомних пацієнтів, проте інші науковці довели – хворі на COVID-19 можуть інфікувати інших ще до появи перших симптомів.


Читайте також:


Залишити коментар: