У Житомирі на антитіла до COVID-19 безкоштовно протестували усіх педагогів



Серед 3593 педпрацівників закладів освіти Житомира 24,7% перехворіли на коронавірус.

На позачерговому засіданні Житомирської міської ради ухвалили рішення протестувати всіх вчителів та працівників шкіл Житомирської міської територіальної громади на наявність антитіл до вірусу COVID-19.

- джерело.

Зі слів міського голови Житомира Сергія Сухомлина, місто отримало IFA-тести як благодійну допомогу і вже на основі результатів цих тестувань вирішувало, відкривати школи чи ні.

У вигляді благодійної допомоги нам передали близько 4 000 тестів і для IFA-тестів ми обрали саме категорію вчителів та педпрацівників шкіл, – зазначив міський голова.

Члени виконкому підтримали проєкт «Про проведення експрес-діагностики працівникам закладів загальної середньої освіти Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», і вже з 18 листопада у місті розпочали проводити IFA-тести.

У працівників Житомирської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №16, результати показали, що 40% педагогів та персоналу закладу перехворіли і мають антитіла.

Інформації щодо потрапляння дітей в лікарні з захворюванням на COVID-19 із цієї школи немає. Проте така статистика підтверджує, що відкривати школи для дітей старших класів можна, – зазначив Сергій Сухомлин.

А вже на позачерговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 20 листопада, стали відомі результати ІFА-тестування на коронавірус серед працівників інших житомирських шкіл.

Серед 3593 педпрацівників загальноосвітніх закладів Житомира 24,7% перехворіли на COVID-19, а 10% отримали позитивний результат, що свідчить про гострий процес захворювання, – зазначила заступниця міського голови Марія Місюрова.

Крім того, під час засідання ухвалили рішення щодо відновлення навчання з 23 листопада для учнів 5-11-х класів шкіл Житомира.

Проєктом рішення передбачено, що, враховуючи рівень захворюваності учасників освітнього процесу в кожному закладі, керівникам закладів загальної середньої освіти Житомирської міської ОТГ спільно з постійно діючим колегіальним органом управління закладу (педагогічна рада) та органами громадського самоврядування (піклувальна рада, батьківська рада) рекомендувати ухвалювати рішення щодо відвідування ЗЗСО здобувачами освіти 1-11-х класів та форм організації освітнього процесу за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, – зауважив директор житомирського юридичного департаменту Євгеній Черниш.

Владу Житомира підтримав на своїй сторінці у фейсбуці й ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук:

Щойно почув, що у Житомирі всім учителям зробили IFA-тестування. Влада міста – молодці. Приклад, що гідний наслідування.

Нагадаємо, раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов запропонував зустрітись із директорами, педагогами та батьками задля державної підтримки освітян під час пандемії.


Читайте також:


Залишити коментар: