У всьому винуватять медиків: На Закарпатті через небезпечну інфекцію померла дитина



Дитина померла в лікарні, і батьки звернулись до поліції зі скаргою на дії медиків. У Мукачеві в лікарні від кору помер 12-річний хлопчик.

- джерело.

Про це з посиланням на головного лікаря дитячої обласної лікарні Романа Шніцера .

“Попередньо лікарі діагностували у нього кір. Захворювання було вже десь близько тижня на дому. За медичною допомогою раніше до нас не звертався. Щеплений не був. Тобто маємо запізніле надходження”, – розповів він.

За словами лікаря, стан хлопчика, якого привезли з села Страбичово, був середньої важкості, і різко погіршився, тож його забрали до реанімації.

“Уже були холодні кінцівки. Порушення мікроциркуляції, його одразу перевели до реанімаційного відділення. Там продовжувалась негативна динаміка, падіння тиску, розлади життєво важливих органів, і на цьому фоні настала смерть дитини. Такий миттєвий перебіг хвороби”, – додав Шніцер.

Своєю чергою батьки дитини звернулись до правоохоронців із заявою про неналежне виконання роботи лікарями. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 статті 140 ККУ (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником).

Тим часом у лікарні наголосили, що спочатку проведуть всі експертизи, щоб встановити причину смерті.

“Ми повинні мати результати судово-медичної експертизи, ми чітко повинні знати причину смерті дитини і підтвердити її на судово-медичному розтині. Були забрані імуноглобуліни, аби підтвердити діагноз кору, а це не швидко робиться. І тільки після цього ми можемо проводити подальші дії. Це стосується вже останнього етапу лікування, коли він надійшов до нас у лікарню”, – зазначив головлікар.

Окремо Шніцер зауважив, що потрібно з’ясувати, чому дитина була не щеплена.

“У нас 1,4 роки проводиться щеплення. Чи була відмова, чи не було відмови? Ця перевірка вже буде проводитись паралельно медичною службою Мукачівського району”, – сказав він.


Читайте також:


Залишити коментар: