У Ватикані прийнята відставка єпископа, що покривав сексуальні злочини



У п’ятницю, 18 травня. Папа Римський Франциск прийняв відставку бразильського єпископа, імовірно підозрюваного в приховуванні сексуального насильства.

- джерело.

Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву Ватикану.

Цю заяву було зроблено після того, як Папа Франциск минулого тижня прийняв знаменну нову міру, щоб зобов’язати тих, хто знає про сексуальне насильство в Католицькій Церкві, повідомляти про це своєму начальству.

60-річний Вільсон Діас де Олівейра зізнався бразильської поліції у квітні 2019 року, що він вкрав 4000 доларів з коштів приходу для особистого використання, аргументуючи особистими фінансовими труднощами повідомляють місцеві ЗМІ.

Крім того в ЗМІ повідомляють, що Діас також нібито захищав священика, обвинуваченого в сексуальному насильстві.

Діас також зізнався слідчим, що купив дві прибережні нерухомості в Бразилії вартістю більше мільйона реалів ($250 000), але стверджував, що використовував гроші своєї сім’ї і свій дохід від церкви, повідомляє новинний портал G1.

Під час визнання своїх діянь перед прихильниками він визнав свою провину і підкреслив, що продовжує нести у своєму серці любов до парафіян.

“Я прошу дозволу піти у відставку заради любові Христової і заради блага єпархії”, – сказав він у листі, опублікованому єпархією Лимейры, міста в штаті Сан-Паулу на півдні Бразилії.

Діас був тимчасово замінений Орландо Брандесом, архієпископом Апаресіди.

Брандес сказав журналістам, що якщо Діас буде засуджений “він, звичайно, залишиться священиком, але священиком, який не пов’язаний з Церквою”, – додав він.

Це була “санітарна міра, терміново прийнята Папою”, сказав Фернандо Альтемейер-молодший, професор теології в Католицькому університеті PUC Сан-Паулу.

– Єпархія розпалася на частини, — сказав Альтемайер.

“Єпископ, призначений на тимчасовій основі, буде грати перехідну роль і намагатися залікувати рани.”


Читайте також:


Залишити коментар: