У США чекають від Зеленського обіцяних реформ



Дата візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки ще не визначена.
Спеціальний представник США в справах України Курт Волкер заявляє, що в США очікують від України формування нового уряду і реалізації задекларованих намірів перед візитом президента України Володимира Зеленського у Вашингтон. Про це він сказав в ефірі каналу Прямий.

- джерело.

“Уряд США з радістю підтримує ті ініціативи, про які оголошував пан Зеленський під час передвиборної кампанії і які звучать сьогодні, поки формується уряд. Це і обіцянки продовжити реформи, і боротися з корупцією, і наміри продовжити деолігархізацію, і оголошений шлях на зближення з ЄС і НАТО. Ми також високо цінуємо заяви про те, що Україна буде виконувати свої зобов’язання для досягнення миру. Ми все це дуже підтримуємо”.

За словами Волкера, Зеленський поки не мав можливості втілити свої ініціативи, тому що новий парламент ще не почав працювати. “Це станеться вже найближчими тижнями, і тоді ми побачимо, як сформується уряд, хто стане прем’єр-міністром, хто очолить МЗС. І ми хочемо тісно працювати з новою командою над виконанням всіх оголошених намірів та ініціатив”.

“І ми б хотіли, щоб під час візиту президента Зеленського в Білий дім ми могли б говорити про те, чого досягла українська влада, і про наші досягнення у двосторонньому співробітництві”.

Також він зазначив, що дата візиту Зеленського в Сполучені Штати ще не визначена. “Обидва президенти очікуються на урочистостях у Варшаві, тому, можливо. вони зможуть зустрітися саме там і поговорити, але ми все ще працюємо над датами візиту в Білий дім”.


Читайте також:


Залишити коментар: