У Ризі поруч із Зеленським затримали росіян, які видавали себе за журналістів



У столиці Латвії під час урочистостей з участю Володимира Зеленського поліцейські затримали двох чоловіків з телекамерою та мікрофоном, які не мали жодної акредитації.Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, який був свідком пригоди.

- джерело.

Інцидент стався після урочистої церемонії покладання квітів до пам’ятника Свободи Володимиром Зеленським та його латвійським колегою Егілсом Левітсом.

Коли Зеленський пішов у натовп поспілкуватися, до нього проштовхнулися двоє чоловіків з телекамерою та мікрофоном, але без жодних логотипів ЗМІ, та почали закидати запитаннями: “Що з “нормандським форматом?”.

До них відразу підійшли поліцейські. Чоловіки, які ставили запитання Президенту України, назвалися журналістами російського телеканалу НТВ. При цьому в них не було акредитації для висвітлення візиту та направлення від згаданого каналу.

Більше того, з’ясувалося, що вони приїхали до Латвії з туристичною візою, що не дозволяє виконувати професійні дії. У відповідь на запитання поліцейських “журналісти” сказали, що візу їм робила якась інша фірма, і вони “всюди так працюють”. Урешті-решт обох затримали для з’ясування обставин.

Слід зазначити, що “телеоператор НТВ” вів зйомку ще зранку, на початку візиту та зустрічі двох президентів.

Як повідомлялося, 16 жовтня Латвію з офіційним візитом відвідали Президент України Володимир Зеленський з дружиною та велика делегація, до якої, зокрема ввійшли віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, очільники МЗС і Мін’юсту Вадим Пристайко та Денис Малюська, помічник глави держави Андрій Єрмак.


Читайте також:


Залишити коментар: