У Росії обіцяють вислати 60 дипломатів США



У Раді Федерації пообіцяли, що відповідь Росії на висилання зі Сполучених Штатів 60 російських дипломатів, буде як мінімум, симетричною.

- джерело.

У відповідь на дії США Росія вишле не менше 60 співробітників американської дипмісії. Про це в понеділок, 26 березня, заявив РІА Новости перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

“Зрозуміло, що рішення прийматиме політичне керівництво країни, але звісно, що заходи будуть дзеркальними, торкнуться того ж числа співробітників, оскільки чисельність наших дипмісій однакова. Так що у відповідь такий “подарунок” США отримають”, – сказав Джабаров.

Він також заявив, що рішення про висилання російських дипломатів було прийнято президентом Дональдом Трампом під “найсильнішим” тиском американського істеблішменту.

“Він піддався вкрай жорсткій критиці через те, що все ж привітав Володимира Путіна з переобранням, а також що вів підготовку до зустрічі з президентом Росії, до саміту – в результаті, йому довелося прийняти це рішення про висилання, аби довести, що він не друг Росії”, – заявив сенатор.

Раніше повідомлялося, що США висилають 60 російських дипломатів і закривають генконсульство РФ в Сіетлі на знак солідарності з владою Великобританії за “справою Скрипаля”.

Про висилання російських дипломатів заявили також 14 країн ЄС.


Читайте також:


Залишити коментар: