У Рівному хлопчику відрізало палець, коли він спускався з гірки на дитячому майданчику



У Рівному дитина, катаючись на гірці, втратила частину пальця.
Після інциденту хлопчика прооперували, зараз дитина вдома, активісти звертатимуться у поліцію, пише Суспільне.

Пише - джерело.

До ГО “Ангели Життя” звернулася очевидиця інциденту, повідомила представниця цієї громадської організації Ліана Диновська. Жінка розповіла, що на майданчику у парку на Грабнику дитині відірвало пальця, який потрапив в дірку при спуску на гірці.

“Звернулась, каже, щоб ми самі поїхали подивились, що там купа дітей катається на цій гірці й трагедія може потворитись. Ми поїхали, а там скотчем заклеєна гірка. Ми будемо звертатись у поліцію, що до нас звернулись рівняни і повідомили, що діти перебувають у небезпеці, коли катаються на цій гірці”, – коментує Ліана Диновська.

Інформацію про травмовану дитину підтвердила заступниця головного лікаря обласної дитячої лікарні Любов Філик. Вона додала, що дворічного хлопчика госпіталізували у травматологічне відділення ввечері у п’ятницю, 21 травня. У нього була травматична ампутація частини фаланги. Дитині зробили операцію та в понеділок, 24 травня, виписали на амбулаторне лікування додому.

Під час візиту представників ГО “Ангели життя” у парк 26 травня вони зняли відео, у якому стані дитяча гірка.

Як повідомив керівник міського об’єднання парків Олексій Хмилецький, на їхньому балансі цей об’єкт не перебуває.

Цей майданчик реалізовували у рамках Громадського бюджету Рівного. Авторка проєкту, а нині депутатка Рівнеради Оксана Майборода розповіла, що об’єкт досі не взяли на баланс, хоча реалізований він був у 2020-му році.

“Всі об’єкти, які здані, документи здані, все профінансовано – вони мали б прийматися на баланс належним чином і відповідно слідкувати за експлуатацією цих об’єктів. Виробник гірок, коли йому скинули фото, був, м’яко кажучи…. Гірка проходила випробування і вони нам повідомили, що це перший випадок і вони її ремонтують. Вчора вони були, більшість швів прихопили. Але в них зламався їхній апарат, вони мають повернутися найближчим часом і її долагодити”, – сказала Оксана Майборода.

Вона додала, що нині налагоджує роботу ремонтної бригади Тресту зеленого господарства, щоб таких ситуацій на спортивних, дитячих майданчиках не траплялось.


Читайте також:


Залишити коментар: