У рабстві тримали 120 людей: Працювали 16 годин на добу і їли зіпсовані продукти



Зловмисники вербували людей, які опинилися у складних життєвих умовах, пропонуючи роботу та житло.

- джерело.

Злочинна група вербувала на залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси соціально незахищених громадян для утримання їх у трудовому рабстві. Правоохоронцям вдалося звільнити 120 людей, яких незаконно утримували в Дніпропетровській області.

Про це інформує поліція Києва та Офіс генпрокурора.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Деталі незаконної схеми:
Учасники групи на залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси підшуковували громадян, що перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання.

Зловмисники пропонували громадянам роботу на агропромисловому підприємстві у Дніпропетровській області. Обіцяли забезпечити житлом та платити від 3000 до 4000 тисяч гривень на місяць. Проте людей розселяли у напівзруйнованих будинках, де були відсутні належні умови для проживання.

“Робочих змушували працювати від 12 до 16 годин у виробничо-складських приміщеннях та на полях у сезон збору урожаю. Харчування громадяни отримували із зіпсованих продуктів”, — розповів начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Обіцяні гроші працівники не отримували, а весь їх “заробіток” обмежувався харчуванням сумнівної якості 2-3 рази на добу та алкогольними напоями.

За робітниками постійно наглядали так звані бригадири, які обмежували їх у пересуванні, принижували, застосовували психологічний тиск. Якщо бранці намагалися втекти, вербувальники погрожували застосуванням сили, а у разі непослуху – били людей. Окрім цього, вони відібрали у потерпілих мобільні телефони та паспорти.

Попри нелюдські умови проживання та праці через відсутність документів, засобів зв’язку та грошей робітники були змушені залишатися на агрофірмі та працювати.

У трудовому рабстві перебувало 120 осіб, які наразі звільнені. 17 з них вже написали заяви на своїх колишніх “роботодавців”.

Зловмисниками виявилися четверо чоловіків та жінка, уродженці Дніпропетровщини, 1975, 1988, 1986, 1992 та 1961 років народження. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.


Читайте також:


Залишити коментар: