У Польщі затримали 2 громадян України, які купили «запрошення на роботу» за 100 евро



У Польщі працівники Надоджанського відділу прикордонної служби затримали 2 громадян України які незаконним шляхом отримали візи.

- джерело.

Як встановили прикордонники, громадяни незаконно отримали робочу візу у польському консульстві в Україні. Для отримання документу показали «запрошення на роботу» (oświadczenie o powierzeniu wykonywania pracy cudzoziemcowi), яке купили за 100 евро. Звичайно, ніхто з них не планував працювати у Польщі.  Особи планували використати візи, щоб поїхати до Голландії.

Прикордонна служба зобов’язала іноземців до виїзду з території Польщі, а за махінації з документами українці отримали 5 місяців позбавлення волі з річним випробувальним терміном,- інформує Надоджанський відділ прикордонної служби Польщі

Портал InPoland.net.pl нагадує, oświadczenie o powierzeniu wykonywania pracy cudzoziemcowi виготовляє роботодавець, який планує працевлаштувати іноземця з переліку 6 країн (Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Росія, Вірменія).

Для іноземця процедура безкоштовна. Роботодавець сплачує тільки державне мито за реєстрацію документу – 30 злотих. Документ має після виготовлення має знаходитися у іноземця.


Читайте також:


Залишити коментар: