У Польщі запровадять податкові пільги для заробітчан



У Польщі запровадять податкові пільги для заробітчан

- джерело.

Польський уряд готує масштабні податкові пільги для українських трудових мігрантів і підприємців.
Про умови урядової програми «Польський Лад» повідомили в Аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування «Gremi Personal», пише finance.ua.

Що змінюється:

  • заробітчани у перший рік після переїзду до Польщі будуть платити вдвічі менше податків, ніж самі польські громадяни. Протягом наступних трьох років вони зможуть відняти 50% від податку, сплаченого за попередній рік;
  • Мінфін Польщі заявляє, що протягом чотирьох років держбюджет буде фінансувати цим людям внески в пенсійний фонд і страхування на випадок хвороби.

«Тобто іноземець, який перенесе свою податкову резиденцію в Польщу, буде платити менший податок на прибуток повних чотири роки. Податкова пільга також буде охоплювати мігрантів, які вперше приїдуть до Польщі. Вони також зможуть протягом чотирьох років платити податки на пільгових умовах», — пояснюють у «Gremi Personal».

Хто зможе скористатись програмою:

  • поляки, які живуть за кордоном і планують повернення на батьківщину, а також іноземці.

«Це чергова, але не остання спроба привернути як працівників, так і підприємців з інших країн до інвестування і сплати податків у Польщі. За останні роки до Польщі приїхала рекордна кількість мігрантів, які вже зробили мільярди злотих внесків в ZUS (Управління соціального страхування Польщі). Велика частина з них — це українці», — пояснює суть проєкту «Польський Лад» власник компанії з міжнародного працевлаштування «Gremi Personal» Євген Кириченко.


Читайте також:


Залишити коментар: