“У неї вирвані нігті, вона чинила опір”: спливають нові подробиці катyвань і зґвалтувань у Бучі



У звільнених від тимчасової російської окупації містах Київської області розкриваються нові факти звірств окупантів щодо мирних жителів. 23-річна Карина Єршова, яка переїхала з батьками до Бучі з окупованого Донбасу, зустріла свою жахливу смерть вже під Києвом, намагаючись чинити опір.

Пише - джерело.

Дівчину схопили на вулиці, її катували та зґвалтували, зрештою вистріливши в голову. Вітчим дівчини Андрій Деренко заявив, що її тіло було все в порізах, більшість нігтів на пальцях були відсутні, начебто вона намагалася захистити себе, намагалася відбиватися, повідомляє видання The Daily Mail. Як зазначається, Карину зґвалтували, вистрілили в потилицю та кинули у братській могилі у дворі церкви, де після звільнення Бучі ексгумували вже понад 400 тіл. “У неї стріляли впритул. У неї відсутня майже половина голови”, – сказав Андрій. Поховали дівчину у Білій Церкві. Убита горем мати намагалася відкрити забиту труну, але її утримали. “Ми вважаємо за можливе, що її зґвалтували. Ми не бачили нижню частину її тіла, тільки верхню частину, але те, що ми бачили… можемо тільки уявити, що може бути на решті її тіла”, – сказав вітчим загиблої дівчини.

Представники поліції повідомили родині про те, що Каріна була піддана тортурам і вбита. При цьому деякі жахливі подробиці не розголосили. Однак відомо, що її руки були обпалені до кісток, при цьому на пальцях залишилися срібні каблучки, які вона завжди носила. Також на нозі дівчини було накладено джґут, мабуть, щоб зупинити кровотечу від вогнепального поранення. “Я виплакала все, що я мала. Тепер у мене немає сліз”, – сказала мати дівчини Олена. Їхня родина втікла з Донецька у 2014 році, рятуючись від російської окупації. Але армія РФ наздогнала їх у Бучі. Вони говорять російською, але ненавидять Росію. “Ми їх ненавидимо. Ми з Донецької області, де майже всі люди говорять російською, але я ненавиджу росіян за те, що вони вбили російськомовну дівчину. Тепер мені соромно говорити російською, бо я ненавиджу “руський мир”. Російські солдати не люди. Вони тварини”, – сказав Андрій. У Бучі, Гостомелі, Ірпені, Бородянці та інших окупованих містечках та селах України продовжується розслідування масового застосування тортур, сексуального насильства, вбивств мирних жителів. Голова Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан, який побував у Бучі, зазначив, що є достатні підстави вважати, що воєнні злочини вчинили російські війська. Експерти-розслідувачі ОБСЄ заявили про чіткі схеми порушення норм міжнародного права щодо українців, включаючи прямий напад на мирних жителів, лікарні, школи, зґвалтування, тортури, страти, пограбування та насильницьку депортацію до Росії.


Читайте також:


Залишити коментар: