У МЗС Польщі розповіли, коли Україна може стати кандидатом у члени ЄС



Україна може отримати статус кандидата у члени ЄС у наступні декілька днів.
Про це в ефірі радіо RMF FM заявив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

Пише - джерело.

“Кандидатом у члени ЄС вона могла би стати завтра-післязавтра, або на наступному тижні. Це питання політичного рішення з боку ЄС”,- заявив Пшидач.

Він зазначив, що Польща активно підтримує це рішення і переконує колег у Європі зробити так само.

За його словами, на цю мить немає точної інформації про те, що Німеччина і Франція підтримають це рішення.

“Однак ми працюватимемо над тим і переконуватимемо, адже Україна своїми діями переконує, що реально бореться за європейські цінності там на фронті, у бункерах на сході України”,- заявив Пшидач.

Заступник глави МЗС Польщі зазначив, що на даний момент не ухвалено рішення про повернення посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького до РП. Він підкреслив, що польська присутність в Україні зараз має “політичне і символічне значення”. За його словами, польських дипломатів у Києві залишилося небагато, це лише добровольці.

Пшидач повідомив, що польські військові літаки не беруть участі у воєнних діях в Україні, а українські військові літаки не приземляються в Польщі.

Польський дипломат вважає, що Путіну може бути висунуто звинувачення у воєнних злочинах в Україні.

“Якщо російські збройні дії концентруватимуться на цивільних цілях і відбуватимуться вбивства цивільного населення, то справою займається трибунал в Гаазі і тоді Путіна може бути визнано воєнним злочинцем”,- наголосив Пшидач.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.


Читайте також:


Залишити коментар: