У МОЗ розповіли, кому видаватимуть “паспорти вакцинації” в Україні



Паспорт вакцинації в Україні можуть отримати ті громадяни, які зроблять дві дози щеплення проти коронавірусу. У МОЗ зазначили, що розробка документу вже на фінальній стадії.

Пише - джерело.

Про це повідомили у телеграм-каналі МОЗ в Телеграмі.

“У ньому повинна міститися інформація, коли людина вакцинована, термін дії вакцини згідно з інструкцією. Ми передбачимо, щоб документ був максимально зручним”, – заявив глава МОЗ Максим Степанов.

За його словами, проєкт документа вже практично готовий, але дата його запуску ще не узгоджена.

“Залишилися чисто технічні питання, які ми з Мінцифрою досить швидко вирішимо. Зрозуміло, що ми почнемо введення паспортів, коли буде вакциновано більше людей”, – додав міністр.

Своєю чергою, в Єврокомісії заявили, що сертифікати вакцинації будуть обов’язковими до визнання у всіх країнах ЄС тільки за умови вакцинації препаратами, визнаними безпечними EMA.

“Країни-члени повинні видавати “зелені сертифікати” незалежно від типу вакцини проти COVID-19. Це стосується вакцин, схвалених (EMA), і тих, які країни-члени використовують на національному рівні. Але інші країни-члени, які мають певні обмеження з метою збереження громадського здоров’я, зобов’язані визначати такі сертифікати, щоб уникнути таких обмежень лише за умови щеплення вакцинами, які отримали умовну ринкову авторизацію в ЄС”, – сказав представник ЄК з питань правосуддя, рівності і верховенства права Крістіан Віганд.

Як раніше повідомляло “Діло”, в ЄС показали, як виглядатимуть “паспорти вакцинації”. У документах планують вказувати інформацію про вакцинацію від коронавірусу, чи хворіла людина, а також результати проведення тестів на Covid-19.


Читайте також:


Залишити коментар: