У МОЗ розповіли, чи можуть в Україні не допускати до роботи невакцинованих від COVID-19



На сьогодні в Україні не існує юридичних підстав не допускати до виконання професійних обов’язків людей, які не пройшли вакцинацію проти COVID-19. Однак, щоб захистити дітей 1 вересня школи, де кількість співробітників, які отримали щеплення, менше ніж 80%, просто не будуть відкриватися.

Пише - джерело.

 

Про це в ефірі «Українського радіо» розповів головний санлікар країни та заступник глави МОЗ Ігор Кузін. При цьому він підкреслив, що ініціатива торкнеться тільки ті школи, які розташовані в червоній, помаранчевій та жовтій зонах епідеміологічної небезпеки.

Це стане одним з головних пунктів ініціативи МОЗ щодо створення безпечних епідеміологічних умов в новому навчальному році.

«Кожен учитель і лікар повинен розуміти, що він – працівник критичної інфраструктури та працівник, який повинен подавати приклад іншим своїми діями, як правильно чинити. Вакцинуємо і медик, і вчитель захищають своє оточення, дають зрозуміти, що вакцина – це розв’язання глобальної проблеми, яка стосується кожного з нас», – пояснив чиновник.


Читайте також:


Залишити коментар: