У МОЗ пояснили, що дозволить українцям уберегтися від зараження коронавірусом до появи вакцини



У Міністерстві охорони здоров’я очікують, що від 15 вересня в Україні щотижня лабораторії оброблятимуть майже 200 тисяч тестів на коронавірус COVID-19. Також до появи вакцини українцям слід відповідально ставитися до дотримання протиепідемічних норм, щоб уберегтися від недуги.

- джерело.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі на телеканалі “Дом”.

“На початку ми робили 200 досліджень на тиждень. Сьогодні ми робимо вже понад 130 тисяч, а на 15 вересня ми плануємо вийти майже на 200 тисяч. Це число буде постійно збільшуватися”, – сказав заступник міністра охорони здоров’я.

Головний санлікар наголосив, що за пів року може з’явитися вакцина від коронавірусу, яка захистить українців від зараження. А поки, мінімізувати ризик інфікування можна шляхом дотриманням протиепідемічних норм.

“Коли ми говоримо про вакцину проти COVID-19, ми можемо підготувати (процес виробництва. – Ред.) і домовитися з нашими виробниками. Для того, щоб у разі, коли Україні передадуть патент, була можливість запустити власне виробництво вакцини”, – пояснив Ляшко.

Крім того, він зауважив, що наразі немає великої кількості випадків повторного інфікування коронавірусом у світі. За його словами, це “поодинокі” зараження.

“Якщо подивитися наявність антитіл у тих, хто перехворів на початку епідемії і зараз, їх можна не знайти в плазмі – вони вийшли. Але випадків повторного інфікування все ж не так багато у світі. Вони доведені, але поки одиничні” , – підсумував Ляшко.


Читайте також:


Залишити коментар: