У міноборони Німеччини повідомили, за яких умов можлива “нормалізація відносин” з Росією



КИЇВ. 2 червня. УНН. Нормалізація відносин Німеччини з Росією можлива лише після відновлення територіальної цілісності України. Про це під час зустрічі з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком заявила федеральний міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби ОПУ.

- джерело.

Вказується, міністр оборони ФРН зазначила, що Україна є другом Німеччини. Берлін підтримує нашу країну на шляху до миру й не визнає окупації українських територій – Донбасу та Криму, адже “це є кричущим порушенням міжнародного права”.

“Аннегрет Крамп-Карренбауер наголосила, що нормалізація відносин з Росією можлива лише після відновлення територіальної цілісності України. Німеччина також підтримує ініціативу України щодо інтенсифікації “мінського переговорного процесу” та очікує на продовження переговорів у “нормандському форматі”. Міністр оборони ФРН зазначила, що Німеччина готова й надалі надавати допомогу в реалізації реформ в Україні”, – повідомили у пресслужбі.

Повідомляється, що під час зустрічі Єрмак наголосив, що для прискорення просування до миру потрібно, насамперед, забезпечити виконання домовленостей, досягнутих лідерами країн-учасниць “нормандського формату” на грудневому саміті у Парижі, зокрема – щодо забезпечення повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню.

“Припинення обстрілів є базовою умовою для подальшого розведення сил і розмінування”, – сказав керівник ОПУ.

Він наголосив, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні мати повну свободу пересування, яка останнім часом блокується з боку незаконних збройних формувань.

Крім того, учасники зустрічі обговорили можливості для поглиблення взаємодії України та НАТО, а також питання двосторонньої співпраці.

Повідомляється також, що Аннегрет Крамп-Карренбауер прийняла запрошення свого українського колеги Андрія Тарана, який також брав учать у зустрічі, відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у вівторок, 2 червня, прибули з робочим візитом до Федеративної Республіки Німеччина.

Як повідомлялося в УНН, під час свого візиту члени делегації обговорять ряд питань, зокрема – проблему деокупацію Криму та виконання грудневих домовленостей у “нормандському форматі”.

Також у Берліні заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом і зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером.


Читайте також:


Залишити коментар: