У Львові церкву обклеїли листівками із зображенням Сталіна (фото)



Плакатами із Йосипом Сталіним і написи «Сталінський патріархат» – таким виявився несподіваний та неприємний сюрприз для священників та вірян одного з храмів УПЦ МП у Львові.

- джерело.

Інцидент стався у спальному мікрорайоні Сихів.

Про це сьогодні повідомляє прес-служба Львівської єпархії УПЦ (МП). У повідомленні йдеться, що представники церкви висловилюють «своє занепокоєння прикрим інцидентом, що стався в ніч з 20 на 21 жовтня 2018 року у мікрорайоні Сихів у м. Львові.

Невідомі особи обклеїли стіни храму св. князя Володимира УПЦ, який розташований тут, листівками із зображенням Сталіна і написами «Сталінський патріархат». Нагадаємо, що в лютому цього року цей храм постраждав внаслідок підпалу, і зараз відновлюється коштом парафіян. Винуватців злочину не знайшли, і ось дім Божий знову піддався нарузі».

Також, у повідомленні зазначено, що пункт п’ятий пункт рішення Святого і Священного Синоду під головуванням Вселенського Патріарха, від 9-11 жовтня 2018 року виголошує: «Звернутися до всіх залучених сторін із закликом утримуватися від захоплення церков, монастирів та іншого майна, а також від будь-яких інших насильницьких дій та помсти, щоб перемагали мир і любов Христа».

«Нажаль, в діях невідомих осіб, які спаплюжили Свято-Володимирський храм ми не спостерігаємо ані Христової любові до ближніх, ані прагнення до миру. Наголошуємо також, що Президент України Петро Порошенко особисто гарантував вільне визначення для кожного громадянина яку Церкву відвідувати і мирне вирішення усіх проблем, що виникнуть в перехідний період», – йдеться в повідомленні. Служителі церкви також наголосили, що звертаються до тих, в кого «зріють подібні злочинні плани, і просимо припинити розбурхування міжконфесійної ворожнечі в цей важливий момент церковної історії України».

Нагадаємо, нещодавно Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві. Крім того, він визнав незаконною анексію Київської митрополії Російською православною церквою. У РПЦ пообіцяли жорстку відповідь на дії Константинополя щодо України. Відтак, синод РПЦ визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.


Читайте також:


Залишити коментар: