У Луцьку звільнили заручників



Терорист тримав людей у заручниках з 9 ранку

- джерело.

У Луцьку звільнили заручників. Терорист Максим Кривошей о 9:25 повідомив правоохоронцям, що взяв пасажирів автобуса в заручники.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Так, сьогодні вранці стало відомо, що в Луцьку чоловік захопив маршрутний автобус з пасажирами “Берестечко-Краснилівка”. Центр міста перекрили.

На місці періодично лунали звуки пострілів. Злочинець відкривав вогонь у бік правоохоронців та викинув з автобуса гранату. Вибухотехнікам вдалося її знешкодити. Крім того, чоловік повідомив, що ще в одному людному місці Луцька закладено бомбу.
Зловмисник почав дзвонити родичам своїх заручників. У розмові він зажадав зв’язатися з журналістами і передати всі його умови.

Всередині автобуса виявилися заблокованими близько двох десятків пасажирів. Серед них були 15-річна дитина, а також вагітна жінка.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) КК України. Дії зловмисника надалі будуть кваліфіковані за статтею “тероризм”.

Що відомо про терориста
Чоловік сам подзвонив у поліцію о 09:25 з повідомленням про захоплення заручників і представився як Максим Плохой. Заступник міністра МВС Антон Геращенко додав, що в мережі є книга “Філософія Злочинця” Максима Плохого, в якій описано перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.
У МВС підтвердили інформацію про декілька судимостей злочинця за розбій, шахрайство, вимагання і незаконне зберігання зброї. Справжнє ім’я – Максим Степанович Кривошей, 44 роки, прописаний у місті Дубно.

Нападник висунув свої вимоги в соцмережах. Раніше в Twitter чоловік опублікував пост про невдоволення системою і заявив, що “держава була і є першим терористом”.

Він зажадав від голів судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записати і викласти в YouTube заяви про те, що саме вони – терористи в законі.


Читайте також:


Залишити коментар: