У Кривому Розі викрили “групу смерті”: керувала 15-річна школярка



У Кривому Розі поліція викрила одну з “груп смерті”, в якій підліткам давали небезпечні завдання. Створила цю групу 15-річна дівчинка, яка сама ж її й адмініструвала.

Інформує - джерело.

Деталі розповіли пресслужбі поліції Дніпропетровської області.

15-річна дівчинка створила “групу смерті” в Telegram. Чат почав діяти в мережі з 21 лютого і швидко набрав понад 500 передплатників. Учасники чату отримували завдання наносити собі тілесні ушкодження. Після цього вони повинні були надіслати фотографії зроблених поранень і отримати наступне завдання. За одну добу учасники могли отримати до п’яти різних завдань.

Частина дописувачів після небезпечних завдань відсіялася з чату і до кінця діяльності групи залишилося всього 13 осіб. З кожним днем завдання ставали більш небезпечні та жорсткі. За попередніми даними поліції, адміністратор групи збиралася 4 березня вчинити самогубство.

У Кривому Розі викрили "групу смерті": керувала 15-річна школярка

Проте 3 березня співробітники поліції разом з прокуратурою з’ясували особу 15-річної дівчинки та провели в її будинку обшук. Були виявлені ноутбук, планшет і мобільні телефони. На всіх – є листування, що підтверджує створення “групи смерті”.

Було відкрито кримінальне провадження за статтею про доведення до самогубства. Поліція перевіряє всі відомості, які надала підліток, встановлюється особистість куратора та інших організаторів групи.


Читайте також:


Залишити коментар: