У кого можуть бути антитіла до Covid-19 незалежно від контакту із зараженими: результати досліджень



Вся справа в особливому білку, який присутній у крові людини

- джерело.

У світі триває пандемія коронавірусної інфекції covid-19, паніка збільшується. Однак у вчених з’явилися дуже цікаві новини. Виявляється, є люди у яких може бути набутий імунітет, який захищає від SARS-CoV-2, навіть без попереднього контакту з цим вірусом.

Про це стало відомо завдяки новій статті, яку було опубліковано в журналі Science.

Лабораторія, фото: Unian

Велика команда британських медиків вивчила зразки крові, зібрані у дітей до 16 років і дорослих до початку пандемії, а також в перші її місяці, за умови, що донор показав негативні результати тестування на COVID-19. Вчені порівняли антитіла, присутні в цій крові, зі зразками людей, вже перехворіли.

Як і можна було очікувати, у тих, хто перехворів на COVID-19, виявлялися різні імуноглобуліни, що атакують S-білок вірусу. Однак і у деяких, які не контактували з ним людей були присутні імуноглобуліни G (IgG), що зв’язують цей білок. З вибірки в 302 дорослих таких знайшлося 16 (п’ять відсотків), а з 48 дітей – у 21 (44 відсотки).

Ці IgG – частина набутого імунітету, який з’явився у людей після порівняно нещодавнього інфікування на коронавіруси, схожими на SARS-CoV-2. Такі крос-реактивні антитіла не настільки ефективні в зв’язуванні S-білка, як призначені саме для нього, проте можуть значно впливати на перебіг хвороби і хід розвитку епідемії.


Читайте також:


Залишити коментар: