У Харкові перевертні в халатах поставили чоловіка з інвалідністю “на лічильник”: довідка в обмін на конверт



За оформлення довідки чоловік вимагав 1000 доларів

- джерело.

Голова міжрайонної медико-соціальної експертної комісії комунальної лікарні попався на хабарі: він вимагав у людини, що страждає хронічним захворюванням, 1000 доларів США за присвоєння відповідної групи інвалідності.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Харківської області.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко, в ході досудового розслідування встановлено, що голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій комунального закладу охорони здоров’я, будучи посадовою особою, вимагає у особи, що страждає хронічним захворюванням, грошові кошти у розмірі 1 000 доларів США за присвоєння відповідної групи інвалідності.

фото: прокуратура Харківської області

Фігурант отримав 600 доларів, після чого повідомив, що залишок грошових коштів необхідно передати в обумовлений термін, і тільки після цього особа, в якої він вимагав неправомірну вигоду, мала б можливість отримати відповідні документи про присвоєння інвалідності.

Під час другого траншу хабарник був затриманий. Зараз готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

фото: прокуратура Харківської області

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою посадовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Максимальна санкція статті передбачає покарання на строк до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

фото: прокуратура Харківської області


Читайте також:


Залишити коментар: