У франківських школах церкву залучать до викладання християнської етики



30 серпня, на конференції керівників закладів освіти Івано-Франківське Архієпархіальне Управління УГКЦ в особі Архієпископа та Митрополита Кир Володимира Війтишина, Івано-Франківська єпархія ПЦУ в особі високопреосвященнішого Митрополита Галицького Кир Андрія Абрамчука та Івано-Франківсько-Галицька єпархія УПЦ ПЦУ в особі Митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа Василиківа підписали меморандум про співпрацю з франківськими закладами освіти.

- джерело.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, востаннє таку угоду підписували у 1992 році і її треба було оновити, пише «Галицький кореспондент».

Мер наголосив, що зараз ідуть «непрості» тенденції і на світовому, і на всеукраїнському рівня. Тому важливо будувати Україну на засадах духовності та християнських цінностей, зберегти свою традицію. Потрібно, щоб діти у цьому складному світі не почувалися самотніми та відчували міцну опору – опору віри.

«І сьогодні наші церкви простягнули цю руку допомоги. Щоб у наших школах не просто була християнська етика, а щоб викладання цього предмету було справді якісним. А ще будемо шукати мотиваційні речі, аби діти та вчителі заглиблювалися в цей предмет з радістю», – підкреслив Марцінків.


Читайте також:


Залишити коментар: