У Франківську облави на призовників, гребуть всіх, батьки юнаків в жаху – “Ховаємо дітей!”



На Франківщині люди ховають дітей від призову. Про це заговорили на брифінгу військового комісара Андрія Павлишина.

- джерело.

Перший заступник глави міста Калуш Галина Романко нагадала, що призов на військову службу був продовжений і підкреслила важливість створення сильної армії.

“Ми відповідальні за те, щоб наші збройні сили були сильними і укомплектованими, а також за те, щоб кордону України ніхто не порушував. Тому важливо, щоб держава мала сильну армію і могла себе захищати від ворога” – сказала Галина Романко.

Військовий комісар Андрій Павлишин нагадав, що на службу закликають юнаків у віці від 18 до 27 років, які не мають відстрочки і права на звільнення від призову.

Крім цього він озвучив кількість призовників, які прийшли у військкомати і порівняв їх з кількістю, яка повинна бути.

У Верхнянській ОТГ заклику підлягають 164, прибуло — 40. У Войнилівську ОТГ до призову повинен викликатися 91 житель, прибуло — 17. У Новицькій ОТГ зі 120 прибуло — 30. У Калуському районі призову підлягають 377 чоловік, прибуло — 71. Найгірша ситуація із закликом до Сівці Войнилівській: призову підлягають 27, а прибула всього одна особа.

У зв’язку з цим Павлишин висловив невдоволення тим, як йде військовий призов і закликав глав ОТГ відповідальніше до нього відноситися.

У відповідь на це Глава Верхнянской ОТГ Микола Філіпович зазначив, що для всіх має бути один закон і всі повинні призиватися на службу в армію.

“Люди ховають своїх дітей, з ними неможливо говорити. Ви думаєте, що ми не хочемо, щоб наші діти йшли служити, але зараз настав такий час. Батьки кажуть: чому ви не берете інших служити, а мою дитину? Закону треба, щоб всі служили, а не ховалися”, – заявив Микола Філіпович.

Андрій Павлишин з розумінням поставився до ситуації і підкреслив, що за порушення законодавства про міграційну підготовку та оборону є кримінальна та адміністративна відповідальність.

“Дуже погано, що зняли з військових комісаріатів практику видавати довідки для виїзду за кордон призовниками. Тоді б велика кількість призовників без комісаріату не мала право виїхати за кордон”, – додав Павлишин.

Разом з тим він розповів і про переваги служби в армії. За його словами, юнаки, які покликані на службу не будуть брати участь в ООС. Також за ними збережеться середньомісячний дохід, який нараховується з початку і до кінця служби.

Крім того Павлишин нагадав, що сім’ї юнаків, які проходять військову службу мають пільги по оплаті комунальних послуг.


Читайте також:


Залишити коментар: