У Франківській обласній інфекційній лікарні майже вдвічі зросла кількість дітей, хворих на COVID-19



В Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні у порівнянні з минулим тижнем майже вдвічі зросла кількість дітей, хворих на коронавірусну інфекцію.

- джерело.

Про це Суспільному розповіла завідувачка відділення №3 Оксана Цимбалюк, повідомляє Фіртка

Станом на 5 жовтня в обласній інфекційній лікарні перебувають 11 дітей із COVID-19.

“Стан цих дітей — середньої важкості. І є одна дитина – у важкому. Їй — чотири місяці. Також в дитинки виражена пневмонія. Вона була на кисневому концентраторі, але зараз дитині краще. Практично у два рази в порівнянні з минулим тижнем зросла дитяча захворюваність”, — каже Оксана Цимбалюк.

читайте також: COVID-19 у регіонах: де найбільше хворих та яка ситуація в Івано-Франківській області

У лікарні 85% ліжок зайняті хворими на коронавірусну інфекцію. Станом на 5 жовтня у медзакладі перебувають 120 пацієнтів з COVID-19, десятеро з них – в реанімації.

“Переважно це — люди нещеплені, люди із супутньою патологією. Зокрема в групі ризику – люди із надлишковою вагою та цукровим діабетом. За минулий рік, для порівняння, в нашій лікарні пролікували близько півтори тисячі хворих. За вересень й станом на 5 жовтня ми вже пролікували таку ж кількість людей, а ще цілий квартал попереду.

Звичайно, що є в нас проблеми. Деякі ліки доводиться купувати нашим пацієнтам. Через великий наплив ми не можемо забезпечити усіх усім необхідним. Але поки лікарня працює у звичному режимі”, — зазначила заступниця генерального директора медзакладу Любов Андрусишин.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області за добу 151 новий підтверджений випадок. Крім того, в області одужали – 98 осіб, летальних випадків – 8.

Крім того, за добу на Прикарпатті щепили 2 759 осіб. Водночас в Україні проти COVID-19 щепили 33 924 особи. З них вакцинували першою дозою – 17 373 людини, завершили вакцинацію – 16 551 особа.

До слова, COVID-19 спричинив найбільше скорочення тривалості життя з часів Другої світової війни.


Читайте також:


Залишити коментар: