У Чехії запускають єдиний реєстр вакцинованих: Це спростить виїзд за кордон



Чеські лікарні чекають на створення централізованого реєстру громадян (ISIN), яким було зроблено щеплення від коронавірусу згідно з методологією Міністерства охорони здоров’я.

- джерело.

Тим часом кожна з лікарень самостійно веде списки вакцинованих. Ці дані будуть пізніше передані в загальнонаціональний центральний регістр.

«Реєстр має бути запущений вже у найближчі дні. Свідоцтво про вакцинацію буде видано кожному в друкованому та електронному вигляді, що спростить виїзд за кордон», – сказала Вероніка Плаха, прес-секретар Університетської лікарні Брно.

На даний час в країні проводиться вакцинація медпрацівників, оскільки саме вони “стоять на передовій” боротьби з пандемією.

Наприклад, у Пльзенському краї реєстр вакцинованих поки ведеться тільки в Університетській лікарні міста Пльзень. “Центральний реєстр ISIN (Інформаційна система інфекційних хвороб) буде використовуватися для реєстрації всіх вакцинації, тим самим уникаючи можливого дублювання та зібрані в одному місці”, – зазначила речниця лікарні Габріела Леварова.


Читайте також:


Залишити коментар: