У боях за Україну загинули четверо іноземців



Двоє американців, канадець і громадянин Швеції були вбиті цього тижня, коли російський танк відкрив по них вогонь під час багатогодинного бою на передовій у східній Донецькій області. Про це пише «POLITICO».

Пише - джерело.

Руслан Мірошніченко, командир іноземних винищувачів, заявив у суботу, що вбитими американцями були Люк «Скайвокер» Луцишин і Браян Янг. Він сказав, що вони були вбиті разом з Емілем-Антуаном Руа-Сіруа з Канади та Едвардом Селандером Патріньяні зі Швеції.

Чоловіки входили до складу сил спеціального призначення Територіальної оборони Збройних сил України. Їхній підрозділ базується поблизу Сіверська, міста на сході Донецької області, яке стало об’єктом російських військ вторгнення.

Намагаючись уповільнити просування Росії, іноземні військові були розгорнуті біля села Григорівка, що за дві милі на північний захід від Сіверська. Там, за словами Мірошниченка, «хлопцям було поставлено завдання зайняти вогневі позиції» і розчистити яр, де російські сили відпрацьовували переправу через річку.

«Вони зробили це успішно. Але в кінці завдання вони потрапили в засідку російських танків», — сказав Мірошніченко. — «Перший снаряд поранив Люка. Троє хлопців, Едвард, Еміль і Браян, негайно спробували допомогти Люку, надати першу допомогу та евакуювати його з цього місця. Потім другий снаряд убив їх усіх».

Представник Державного департаменту підтвердив смерть двох американців у п’ятницю, але не назвав їхні імена. «Ми підтримуємо зв’язок із родинами та надаємо всю можливу консульську допомогу. З поваги до сімей у цей важкий час нам більше нічого додати».

Луцишин, американець українського походження 1991 року народження, за словами Мірошниченка, працював поліцейським у США. «Він важко вимовляв своє прізвище «Люцишин», — іронізував він, — але дуже наполягав на своєму українському корінні: його бабуся емігрувала з України до Сполучених Штатів після Другої світової війни».

Янг 1971 року народження — американський військовий, який був поранений і пішов у запас. Коли почалося російське вторгнення, він вирішив приїхати в Україну, бо «присягнув захищати вільний світ».

Руа-Сіруа був фельдшером із досвідом роботи у Французькому іноземному легіоні. Народившись у 1991 році, він згадував його «завжди усміхненим».

Патріньяні, 1994 року народження, був лейтенантом запасу, економістом і філософом у Швеції, який хотів сформувати «взвод шведів».


Читайте також:


Залишити коментар: