У бойового пса Патрона з’явився конкурент – перспективний бельгієць Алмаз



Ряди чотирилапих захисників поповнилися ще одним рятувальником. Схоже, сходить нова зірка інтернету – молодий пес-розмінувальник Алмаз, який може скласти конкуренцію вже знаменитому Патрону.

Пише - джерело.

У службового собаки Патрона, який став зіркою мережі для українців та світу, з’явився колега-конкурент – бельгійська вівчарка Алмаз, яка працює в одному з підрозділів Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

Військові показали відео з Алмазом – молодим псом, який нещодавно став кваліфікованим розмінувальником.

Алмаз – новий захисник-розмінувальник: дивіться відео про чотирилапого рятувальника

В одному із підрозділів Командування Сил підтримки Збройних Сил України разом з групами розмінування працює кінологічний розрахунок: кінолог Леонід зі службовим собакою Алмаз,
– написали в повідомленні.

Алмаз тільки почав працювати на благо країни. Та перспективний пес вже за короткий час показав свою ефективність та відданість справі.

У Командуванні зазначили, що Алмаз допомагає саперам та працівникам ДСНС знаходити і розміновувати небезпечні снаряди, які залишили по собі російські окупанти.

Алмаз – молодий, перспективний бельгієць. Він зовсім недавно розпочав кар’єру мінно-розшукового пса. Однак уже за цей короткий термін здобув серед саперів повагу та авторитет. На його рахунку вже не одна протитанкова міна,
– розказали у відомстві.

Такий вірний працівник може сміливо складати конкуренцію песику Патрону – собаці породи джек-рассел, яка разом із надзвичайниками рятує чернігівців від вибухонебезпечних предметів.

Що відомо про зірку Патрона
2-річний песик, який має кличку Патрон – це собака-винюхувач вибухівки та талісман Служби України з надзвичайних ситуацій.
За даними ДСНС, до 19 березня Патрон встиг виявити понад 90 одиниць вибухівки, яку розкидали російські загарбники під час відходу з Чернігова.
Патрон має свій іменний жилет із ручкою – так рятувальникам можна легко переносити песика, не змушуючи його втомлюватися. Також Патрон має сторінку в інстаграмі – за його роботою вже стежать понад 60 тисяч фоловерів у соцмережі.
Патрон став одним із символів українського спротиву загарбницьким діям Росії, а також улюбленцем митців з України та світу. Песика зобразили на десятках художніх робіт. Крім того, Укрпошта анонсувала колекційну марку із псом Патроном.
Цікавий факт – Патрон особливо ефективний при розміновуваннях території, оскільки його ваги не вистачає для того, щоб ворожа міна здетонувала. Так крихітний песик залишає в безпеці рятувальників.


Читайте також:


Залишити коментар: