У Берліні напали на українську журналістку. Посольство вимагає провести розслідування



У Берліні 9 травня на території меморіального комплексу радянським воїнам російськомовна людина напала на кореспондентку каналу «1+1» Наталію Мосейчук.
Про це повідомило посольство України у Німеччині.

Пише - джерело.

Інцидент стався на території комплексу у Трептов-парку, де знімальна група телеканалу готувала сюжет про відзначення заходів із вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні. У посольстві кажуть, що російськомовний громадянин намагався завдати Мосейчук тілесних ушкоджень. Поліцію Берліна вже проінформували про цей напад.

Водночас телеканал «1+1» заявив, що на Мосейчук напали «росіяни та учасники акції», які принесли заборонену у Німеччині символіку — георгіївські стрічки та червоні прапори. У цей час знімальна група фіксувала ці порушення. Водночас нападники під час інциденту вигукували заклики до насильства, запевняє телеканал.

Українське посольство закликає німецьких правоохоронців негайно вжити усіх необхідних заходів, щоб якомога швидше провести слідство та притягти винних до відповідальності.

Що передувало?

Це вже не перший інцидент, який стосується відзначення річниці закінчення Другої світової війни у Берліні. Так, раніше влада Німеччини вирішила заборонити 8 та 9 травня показ прапорів і національної символіки в Берліні. У поліції це пояснили «дуже чутливою ситуацією», оскільки в місті заплановані десятки заходів та демонстрацій.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник обурився рішенням поліції, назвавши його «ляпасом Україні та українському народові». Дипломат закликав поліцію скасувати заборону.

Уже після цього посольство України у ФРН опублікувало додаткове роз’яснення від поліції Берліна. Правоохоронці дозволили використовувати українські прапори на всій території Берліна, окрім територій меморіалів жертвам Другої світової війни, де діє спеціальне регулювання. На цих територіях дозволили використовувати українські прапори лише дипломатам та їхнім гостям.


Читайте також:


Залишити коментар: