Тисячі обманутих: у Франківську пікетують міськраду через шахрайство будівельної компанії M Group Development



У Франківську люди вийшли на пікет під стіни адміністрації. Протестувальники звинувачують у шахрайстві будівельну компанію “M Group Development”.

Пише - джерело.

23 лютого в Івано-Франківську під будівлею міськради зібралися обмануті люди. Вони запевняють, що придбали житло в будівельної компанії “M Group Development”. Розрахувалися за квартири відповідно до угод про дольову участь. Однак омріяних квадратних метрів досі не отримали, пишуть Версії.

«Три роки як мали здати будинок і нічого не здають. Тут є люди з різних регіонів: і Львів, і Тернопіль», – розповідає Михайло Баран, придбав квартиру в комплексі River Park.

Люди розповідають, що вже понад три роки не можуть дочекатися здачі в експлуатацію купленого житла.

«В 2018 році придбали квартиру на Симоненка 11, тоді було зведено 4 поверхи. Наразі будівництво зупинилося, на 9 поверсі є кілька майстрів, але будинок був не накритий, під снігом. Він мав бути зданий в 2019 році», – розповідає пані Катерина.

Людей дивує, чому не афішувалась інформація про те, що є якісь проблеми з будівництвом. Вони заявляють, що в Івано-Франківську близько трьох тисяч обманутих власників.

Нещодавно вкладники зареєстрували звернення до територіальної громади. Люди хочуть нарешті заселитися у придбані квартири.

Тепер прийшли шукати правди біля будівлі міськради. Сподіваються, що влада їх почує і зможе вплинути на ситуацію.

«Мій чоловік виїхав закордон, аби ми купили квартиру і мали, де жити. І що ми маємо? 10% від збудованого будинку. Ці гроші нам ніхто не подарував. Ми купили 2-кімнатну квартиру за 27 тисяч доларів в той час, як в інших забудівників можна було придбати за 23 тисячі. Але ми повелися на гарні двори у вже збудованих об‘єктах», – розповіла пані Оксана, яка придбала квартиру в комплексі Dream Town “M Group Development”.

В середині 2021 року люди забили на сполох. Почали групуватися і звертатися спочатку за поясненнями до забудовника.

«Нам казали, що карантин, нема кому будувати. Наш будинок майже в центрі міста і дивно, що ніхто його не помічає», – додає Оксана.

Як відзначають ініціатори заходу, компанія “M Group Development” припинила і не проводить будівництво житлових будинків, які знаходяться в Івано-Франківську. Вкладники скаржаться на такі дії забудовника та прагнуть врешті заселитися в довгоочікувані квартири.


Читайте також:


Залишити коментар: