Церква Московського патріархату погрожує директору музею прокляттям і прогнозує велике кровопролиття у Києві



Генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська отримала погрози накликати на себе і своїх нащадків родове прокляття до 7-го покоління, якщо не припинить «розпалювати релігійну ворожнечу» та «принижувати християнську честь і гідність».

- джерело.

Відповідні «попередження» містяться в листі за підписом намісника Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ Московського патріархату архімандрита Гедеона Харона від 5 червня, який Сосновська опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Лист надійшов у відповідь на прохання адміністрації НМІУ від 5 травня ц. р. демонтувати деякі розміщені ченцями на його території об’єкти, на встановлення яких музей не давав дозволу. Архімандрит заявив, що вказані споруди є необхідними для здійснення релігійних обрядів, а їх демонтаж сприйматиметься вірянами як акт вандалізму.

«Разом з тим віряни Української Православної Церкви (далі – УПЦ) будуть змушені захищати святиню, вживати всіх необхідних засобів щодо недопущення святотатства (руйнування церковного майна), а отже може виникнути великий локальний конфлікт, на міжрелігійному ґрунті у центрі столиці України, який набуде не тільки міжнародного розголосу, але і може завдати негативного іміджу нашій державі та призвести навіть до кровопролиття», – ідеться в листі Гедеона.

На завершення, автор настоятель монастиря називає дії НМІУ «антирелігійною пропагандою» і «переслідуванням монастиря єдиної канонічної православної церкви в Україні».


Читайте також:


Залишити коментар: