Це знущання над українськими дітьми в Чехії!



Українці не можуть лікувати своїх дітей повноцінно, бо Чехія обмежила їм доступ до системи державного медичного страхування. В інших країнах Європейського Союзу діти іноземців автоматично страхуються безкоштовно, або на фіксовану місячну плату.

- джерело.

Ми платимо ті самі податки, що й громадяни Чехії, і ніколи не отримуємо допомоги по безробіттю.

Закони Чеської Республіки дають право громадянам третіх країн брати участь у системі державного медичного страхування лише на основі зайнятості, що виключає дітей із цієї системи. В інших країнах Європейського Союзу діти автоматично страхуються безкоштовно, або на фіксовану місячну плату.

Зараз ми живемо під мечем Дамокла над своїми сім’ями протягом довгих 5 років, перш ніж отримати дозвіл на постійне проживання в Чехії.

На даний час українці страхують своїх дітей приватно, а спектр послуг, на які іноземець має право через приватне медичне страхування, є дуже обмеженим.

Ми складаємо 2,5% населення Чехії, і ми не маємо права голосувати чи бути обраними навіть на рівні міських округів. Однак це не привід розглядати нас як незаконну робочу силу.

Раніше Громада писала, що в Празі страхова компанія оплатила дитині ліки на 54 мільйони. Однак, схоже, українській дитині наврядчи була б надана така медична допомога, адже вона не застрахована належним чином.

Ми не просимо про безкоштовне медичне обслуговування. Ми лише просимо, щоб наші діти не зазнавали дискримінації при наданні медичної допомоги.

Я звертаюся до вас із проханням припинити дискримінацію наших дітей.

Ми платимо ті самі податки, що й громадяни Чехії, і ніколи не отримуємо допомоги по безробіттю. Ми вивчаємо мову, поважаємо унікальну культуру країни, неухильно дотримуємося чеських законів, інтегруємось у чеське суспільство. Для того, щоб стати дійсною його частиною, ми довірили вам навіть найцінніше, що є у нас, майбутнє наших дітей.


Читайте також:


Залишити коментар: