”Це війна!” У РПЦ зробили гучну заяву через автокефалію для України



У РПЦ готові де-факто оголосити війну Константинополю і, зокрема, патріарху Варфоломію, який “буде нести особисту відповідальність”, якщо надасть Україні автокефалію.

- джерело.

Таку заяву зробив глава синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Іларіон в ефірі “Першого каналу”.

Крім того, він запевнив, що таке рішення як мінімум половина православного населення не тільки в Україні, але й у світі нібито не підтримає.

“Константинопольський патріархат таким чином тепер уже цілком відкрито став на стежку війни. І ця війна йде не тільки проти російської церкви, ця війна не тільки проти українського православного народу. Це війна проти всього світового православ’я”, – сказав митрополит.

“Російська православна церква також не прийме це рішення, і ми будемо змушені розірвати спілкування з Константинополем, і тоді вже вони не матимуть ніяких прав, щоб претендувати на лідерство в православному світі”, – додав він.

Як зазначив представник РПЦ, зараз Константинопольський патріархат є лідером у православному світі – таким його вважає 300-мільйонне православне населення планети.

“Якщо ж Україні дадуть автокефалію, то мінімум половина цієї кількості більше не буде його визнавати не тільки духовним лідером, але й першим у сім’ї православних церков. Я думаю, що за такий крок патріарх Варфоломій буде нести особисту відповідальність перед Судом Божим і перед судом історії”, – пригрозив Іларіон.


Читайте також:


Залишити коментар: