“Це підлий крок. Це просто удар!”: Гриценко зробив гучну заяву про підступний вчинок Садового і команди



Законопроект «Самопомочі» про президента – підлий, підступний крок. Це просто удар під дих. Ми про це ніколи не говорили з Андрієм Івановичем. Не говорили і з Сироїд.

- джерело.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK заявив екс-міністр оборони України, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Анатолій Гриценко дивується, що саме партія «Самопоміч» запропонувала законопроект про Президента України. Політик каже, що він не очікував такого рішення саме від Садового і Сироїд.

«Чому вони це зробили – нехай прийдуть і пояснять. Але, по суті, це підлий, підступний крок. Це просто удар під дих. Ми про це ніколи не говорили з Андрієм Івановичем. Не говорили і з Сироїд. Я вперше це побачив», – заявив Анатолій Гриценко.

Він підкреслив, що Президент – єдина в державі всенародно обрана людина, яка повинна мати ті повноваження, які дозволять їй бути і головнокомандувачем, і головним дипломатом, і антикорупціонером. За словами Гриценка, закон про Президента має дозволити йому бути гарантом усіх прав і свобод людини.

«А тут ми бачимо спробу, причому таку неприховану, фактично знищити пост Президента. Тобто зараз Зеленський, якби прийняли цей закон Сироїд, не мав би права внести кандидатуру міністра оборони, це б робила коаліція, міністра закордонних справ, голову СБУ. Навіть керівника Служби зовнішньої розвідки!

Не Президент формував би склад РНБО, а коаліція з урядом, вони б вводили воєнний стан і призначали б військове командування. Тобто це такий повзучий переворот, який суперечить Конституції. Чому юрист Сироїд запропонувала таке – я не маю пояснень», – зазначив Гриценко.

На його переконання, даний законопроект немає жодних шансів бути прийнятим.

«Але чому він з’явився на другий день після того, як обрали Президента, і чому Парубій одразу хотів поставити його на голосування – я думаю, що це якесь чиєсь невдоволення, або хтось із кимось вже не так гуртується. Та це не пройде», – вважає політик.


Читайте також:


Залишити коментар: